»Att äta tillsammans är en upplevelse. Blunda och tänk dig; ett stort, stökigt bord, händer som pillar i en skål med bulgur, munnar som rör sig snabbt, glas som fylls på, kanske en fläck olivolja på duken. Du sitter där, blickar ut över dina vänner eller din familj, kanske är det människor du inte känner alls. Ni delar det finaste man kan.«
I Goda grejer har matprofilen Frida Lund samlat sina favoritrecept på allt från snabb comfort food till imponerande bjudmat. Kanske är det inte läge att stå en timme i köket när du ska dejta några nya kompisar från skolan. Eller så är det hög tid att stå länge och pilla med maten när du lagar en genomtänkt, kärleksdrypande gryta till söndagsmiddagen.
Med recept som bao med sesammarinerad portabello, ostroktetter med stekt ostronskivling och misomajo eller panzanella med svartkål och pecorino är Goda grejer en nytänkande och inspirerande ingång till nya och oväntade smakkombinationer.