Rallarros, kråkbär, harsyra, stensöta, myskmadra ...
Sedan urminnes tider har vi använt vilda växter för att ge maten extra smak och näring, och för att på olika sätt stärka vår hälsa dämpa febern, sätta fart på matsmältningen, skynda på förlossningen eller jaga oron på flykten. Vad man kanske inte tänker på är att dessa fina vildingar också kan komma väl till pass när vi vill sätta guldkant på tillvaron med en god drink!
I Vilda drinkar får du lära dig hur du med naturen som skafferi kan skapa både välgörande, vackra och utsökt goda drinkar. Du lär dig också grundläggande kunskaper i växtlära och om allemansrätten vilka växter du får plocka fritt i naturen, vilka som är ätbara, deras unika egenskaper och hur du kan ta tillvara på alla delar av dem.
Njut av en rökig Old fashioned med smak av gröna kottar som påminner dig om en varm brasa i ett snötäckt Åre, sippa på en lavendeldoftande Margarita och dröm dig bort till fälten i Provence eller blunda och hör vågornas brus när du tar en klunk av en tångdrink.
BELLA PORCILE är bartendern som gjort sig känd för sin kreativitet och originalitet bakom baren. Många känner till henne som @mixedbybella på Instagram, där hon bjuder på inspirerande bilder och läckra dryckesrecept.
Under högsommaren finner du henne på en solig stig eller i en lummig glänta på Ulvön eller Öland, där hon plockar ingredienser till de nyskapande drinkar hon blandar bakom öarnas hotellbarer.
På vintern krafsar hon fram lingonris ur en snödriva till drinkarna på barerna i Åre. Under tiden däremellan anordnar hon vilda växtvandringar, skakar drinkar på event och är ambassadör för olika spritmärken.