Hanna Olvenmark är dietisten som driver den väldigt populära bloggen Portioner under Tian, samma namn och tema som Hanna Olvenmarks kokböcker har.
Kokböckerna som Hanna Olvenmark skriver har som namnet antyder en regel att recepten i kokboken ska vara billiga. Recepten är ofta vegetariska eller veganska. Även om maten är billig så tummar Hanna inte på smakerna.
Förutom att vara snäll mot din plånbok så är Hanna Olvenmarks mat också både hälsosam och klimatsmart. Hennes bakgrund som dietist gör det trovärdigt när hon levererar hälsosamma recept.
Hanna Olvenmarks kokböcker och blogg har gjort henne populär och hon anlitas som föreläsare och utbildare inom klimatsmart, hälsosam och billig mat. Hon har också deltagit i flertalet poddar som gäst.
Hur gammal är Hanna Olvenmark? Hanna är född 1987
Hanna Olvenmark's kokbok Portionen under tian
Portionen under tian
Boken släpptes 5 mars 2021
Bokens beskrivning:ATT ÄTA UTE är ett fantastiskt sätt att umgås. Särskilt om man med äta ute menar att äta sin middag ute i naturen. Med en knytis-picknick eller en enkel måltid som lagas på plats har alla råd att vara med! Det är också ett fantastiskt sätt att umgås med naturen, eller med sina egna tankar.
I sin tredje kokbok med billig och klimatsmart mat har Hanna Olvenmark tagit fram recept som passar att antingen packa i ryggan eller som enkelt kan kokas ihop på ett stormkök för den som har ett sådant. Det blir piroger och pastasallader, one-pots och matiga crêpes. Och till efterrätt? Glass i termos förstås! Till varje recept hör en packlista, och alla måltider är som vanligt klimatberäknade och kostar max tio kronor.
Portionen under tian: Äta ute är en bok för dig som längtar efter att komma ut i naturen till vardags. Utan vandringskängor och frystork. Förutom recept innehåller den också inspiration och tips på hur du fixar de tre P:na peppen, preppen och polarna.
”Den här välskrivna, peppande och inspirerande kokboken är en perfekt hjälp på vägen för alla som längtar efter att laga och äta mer mat utomhus.”
BTJ, Linda Ljungskog
”Vad kan väl passa bättre i pandemitider, än en kokbok som erbjuder god mat som kan lagas och äta utomhus? … jag är verkligen stormförtjust i Hanna Olvenmarks böcker, och Portionen under tian – Äta ute är inget undantag!”
Anna Bokmal, bokblogg