Julia Tuvesson har gjort sig känd bland vegoälskarna genom sin blogg, Tuvessonskan och sitt instagram-konto med samma namn. Julias matlagning fokuserar på enkel och grönmat, recepten är alltid vegetariska och ibland även veganska.
Julia driver en kommunikationsbyrå och har också tidigare jobbat som en digital kommunikationsstrateg.
Julia Tuvesson släppte sin första kokbok 2018 och hon har fortsatt att släppa fler kokböcker efter detta. Recepten i hennes kokböcker passar bra till bland annat vardagsmat. Detta är något som Julia ofta återkommer till, att inte krångla till matlagningen i onödan utan att hålla det enkelt. En filosofi som ofta passar bra för vardagen.
Hur gammal är Julia Tuvesson? Julia är född år 1989
Julia Tuvesson's kokbok Brynt smör
Brynt smör
Boken släpptes 14 oktober 2020
Bokens beskrivning:Vinnare av Gourmand Awards 2020!
Allt börjar med att man låter en generös bit smör smälta i en kastrull. Snart kommer det börja puttra för att kort därefter gå över till att skumma. Under konstant omrörning börjar smöret brynas och en nötig, koladoftande lukt sprider sig i hela rummet. Nu är det dags att ställa kastrullen åt sidan. Om du vill kan du smaksätta med färska örter, soja, citrus eller nötter men egentligen är den god att äta precis som den är.
Det kommer inte att dröja länge innan du börjar ersätta smöret i samtliga recept med den brynta varianten. I kakan, på pastan, som topping på grytan, i tacon, i såsen och i salladsdressingen. Allt blir godare med brynt smör.
Efter Plåtmat och Käka Grönt! är nu Julia Tuvesson tillbaka med en sprillans ny kokbok om det gröna kökets bästa smaksättare och här visar hon hur man använder den på bästa sätt! Ett 40-tal recept uppdelade i kapitlen brunch hela dagen , snabbt vardagskäk , enkel bjudmat , något sött och plock, snacks och aperitivo varvas med etnologiska texter om smörets historia och betydelsen av att våga göra misstag och hur det kan leda till fantastiska kulinariska uppfinningar.