Kajsa Lamm är logoped med specialfokus på dysfagi och är doktarand inom forskargruppen Barns och familjers hälsa vid Lunds universitet.. Dysfagi handlar om ätträning och sväljningssvårigheter. Det är också med den här kunskapen som Kajsa Lamm delar med sig av i sina böcker om barnmat.
Kajsa föreläser och utbildar både föräldrar och barnpersonal om hur man kan förhålla sig till barn med ätsvårigheter. Just barn och mat kan vara ett väldigt känsligt ämne för föräldrar till barn som vägrar äta. Då kan det kännas extra tryggt att skaffa en bok om det här som är skriven av en logoped och där bokens innehåll vilar på vetenskapliga grunder. I hennes böcker så får du som förälder handfasta tips på saker du kan prova för att få ditt barn att äta.
Hur gammal är Kajsa Lamm? Kajsa är född 1974
Kajsa Lamm's kokbok Stora boken om barn och mat
Stora boken om barn och mat
Boken släpptes 5 mars 2019
Bokens beskrivning:Få ämnen väcker så mycket känslor som barn och mat. Vi vill alla våra barns bästa, men hur navigerar vi rätt bland välmenande och ibland motstridiga råd från föräldrar, vänner eller media? Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm och logopeden Kajsa Lamm har skrivit en bok med den allra senaste kunskapen om barn och mat inom en mängd områden som nutrition, allergier, fysiska ätsvårigheter och mycket mer. Du får läsa både om vad barn mellan 0 och 5 år kan och borde äta, men också hur deras munmotorik utvecklas under småbarnsåren. För visste du till exempel att spädbarn bara kan röra sin tunga fram och tillbaka, och att detta är skälet till att de första munsbitarna av puré kommer ut igen och att det inte alls har något med smaken att göra?