Mattias Kristiansson är kanske den mest lysande stjärnan på vego-scenen i Sverige. Han blev vegan så sent som 2012 men har redan hunnit med att skriva flera kokböcker inom ämnet.
Förutom att skriva vego kokböcker så har han grundat och driver den största mattidningen om vegomat - VEGO. Ni kan också ibland se honom gästa nyhetsmorgon i TV4 där han lagar vegansk mat för tittarna.
Mattias tummar inte på smaken och hans recept är alltid smakrika och goda. Ingredienserna som används i hans böcker är oftast inte svåra att hitta och recepten passar därför bra så väl till vardagsmat som till fest.
2018 vann hans kokbok "Det veganska köket" priset världens bästa veganska kokbok på Gourmand Award. Gourmand Award är en global årlig tävling för kokböcker som grundades 1995 av Edouard Cointreau.
Hur gammal är Mattias Kristiansson? Mattias är född 1985.
Mattias Kristiansson's kokbok Green india
Green india
Boken släpptes 30 september 2021
Bokens beskrivning:Det här är den perfekta kokboken för alla som älskar indisk mat och smaker. Här får du 200 vegetariska recept på rätter som många känner till men även många andra klassiker från runt om Indien. En kul upptäcktsresa i ett land som har så mycket mer att erbjuda matmässigt än vad många kanske tror.
I Green India så gör vi en djupdykning i det indiska vegetariska köket. Indier älskar vegetariskt med allt från linsgrytor (dals), currys, läckra rätter med paneer och kofta. Lägg där till en rad spännande bröd, oemotståndliga street food-rätter, ris i alla former, pannkakor (dosa), chutney, raita, drycker och desserter. Ja, här finns verkligen allt samlat i en färgsprakande bok med recept, indisk mathistoria och matkultur.
Boken lär dig att laga mat som i de indiska hushållen samt hur du får till de autentiska smakerna. Du får framförallt lära dig hur enkelt det faktiskt är att laga indiskt, bara du kan knepen.