En julbok för alla smaker!
Följ med in i ett hus fyllt av mat och magi. Niklas jul är en resa i tid och rum, via doftande äppelglögg, nytrillade köttbullar, ångande skinkspad och rykande ribs glacerade med julenskryddor. Resan slutar inte förrän vid den stora kalkonmiddagen som Niklas Ekstedt väljer att servera på juldagen. Allt i den mytomspunna miljön på Gamla Riksarkivet på Riddarholmen.
I boken finns de enklaste recepten för hemmakocken, som hemgjord rödbetssallad med krispigt äpple och pepparrot, Niklas bästa julköttbullar, smaksatta krämiga sillar, lax på flera olika sätt, fröknäcke och len saffranspannkaka med sylt och grädde!
De moderna vegetariska julrätterna får också lika mycket kärlek som de traditionella. Veganska
”sillar” med olika smak-sättningar, hasselnötsbollar, picklade rotfrukter, vegetarisk Jansson och mycket mer.