Niklas Ekstedt har synts i både svensk och internationell TV sen väldigt ung ålder. Han började också att driva restauranger i väldigt ung ålder, redan som 21 åring så startade Niklas sin första restaurang i Helsingborg. TV-Program som han bland annat har medverkat i är:
- Niklas mat och Mat på SVT
- Food & Fire - Har sänts internationellt i flera TV-kanaler
- Bäst i köket SVT - En av domarna i juryn
Niklas Ekstedt släppte en av de bästa kokböckerna 2021, Ekstedt Hemma. I denna kokbok så fokuserar Niklas Ekstedt på vardagsmat och inspirationen föddes under pandemin när restaurangnäringen fick det tufft.
Annars så har Ekstedt mest gjort sig känd för att vara väldigt duktig att tillaga mat under eld. Elden behöver inte nödvändigtvis komma från en grill utan det är mycket fokus på öppen eld. TV-programmet Food & Fire handlar om just detta tema och han har även skrivit kokböcker om att laga mat under eld.
Hans restaurang, "Ekstedt", ligger i Stockholm och använder just öppen eld som värmekälla. Restaurangen är mycket omtyckt och är en av få restauranger som har belönats med en stjärna i Michelin Guide.
Hur gammal är Niklas Ekstedt? Niklas är född den 28:e November 1978
Niklas Ekstedt's kokbok Happy Food : Samlade recept & råd
Happy Food : Samlade recept & råd
Boken släpptes 1 november 2022
Bokens beskrivning:Det bästa från Happy Food samlat i en ny utgåva med ett nytt kapitel!
Happy Food har gjort succé i flera länder världen över. Fem år efter att stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart satte kopplingen mellan mat och lycka på kartan samlas nu äntligen alla de bästa recepten och texterna i denna maxade utgåva komplett med ett helt nytt kapitel om de senaste rönen och tillhörande recept!
Efter tre böcker i den populära serien kommer nu den ultimata samlingen som gör det enkelt att applicera Happy Food-konceptet i praktiken. I denna exklusiva utgåva samlas de bästa ögonöppnande texterna och fantastiska recept som gör våra tarmbakterier glada.
Dessutom utökas samlingen med ett helt nytt kapitel med de senaste rönen från forskningen om vår tarmflora, dessa kompletteras av helt nya recept som garanterat kommer att tillfredsställa både kropp och själ. Happy Food hjälpte till att sätta kopplingen mellan mat och lycka på kartan. Med djupdykningar inom den senaste forskningen och recept som får munnen att vattnas är serien en favorit för både läsare och kritiker.
NIKLAS EKSTEDT är en av Sveriges mest uppskattade kockar samt restaurangchef och grundare av flera på stjärnkrogar. Han är även känd från flera hyllade matlagningsprogram och har nått internationella framgångar genom brittisk och amerikansk tv.
HENRIK ENNART är medicinsk vetenskapsjournalist för SvD. Våren 2017 skrev han en artikelserie om hur vi kan äta oss lyckligare, som blev en av SvD:s mest lästa texter.