Jennie Wallden deltog i Sveriges Mästerkock 2013 och blev en favorit hos både juryn och svenska folket. Jennie stod till slut som segrare av tävling och vann Sveriges Mästerkock 2013.
Förutom äran att vinna tävlingen så fick Jennie Wallden också ge ut sin första kokbok. Jennie är född i Sydkorea och även om hon flyttade till Sverige redan som sexåring så har hennes kokböcker mycket influenser från det sydkoreanska och asiatiska köket.
En av flera saker som gjort Jennie Walldens kokböcker så populära är hennes förmåga att mixa rätter och ingredienser mellan olika kök. De kök som vi oftast ser i hennes böcker är det asiatiska, italienska och västerländska köket.
Jennie Wallden startade en restaurang vid namn Namu i Malmö år 2015 tillsammans med sin make. På restaurangen kan du ta del av Jennies smakkombinationer från det koreanska köket blandat med det Svenska. Restaurangen är mycket omtyckt och fick år 2016 utmärkelsen Bib Gourmand.
Guide Michelin delar förutom sina stjärnor också ut Bib Gourmand till de bästa restaurangerna som erbjuder de mest prisvärda matupplevelserna av hög klass och kvalité.
Vi ser ofta Jennie Wallden i tv-rutan då hon lagar mat i nyhetsmorgon och på koket.se egna tv-kanal.
Jennie är också utbildad sommelier och har tagit fram ett riesling vin vid namn YOKO. Vinet är speciellt framtaget för att passa ihop med smakerna från det asiatiska köket.
Hur gammal är Jennie Walldén? Jennie är född den 4:e Mars 1976
Jennie Walldén's kokbok Nudlar
Nudlar
Boken släpptes 3 oktober 2022
Bokens beskrivning:Jennie Walldén ger nudlarna stjärnstatus! Jennie Walldéns första kokbok kom ut 2013 och sedan dess har hon räddat middagen hos hundratusentals svenska familjer, både till vardag och fest.
Asiatiska ingredienser är idag ett naturligt inslag i de flesta matbutiker. I kommunikationen med sina många följare har Jennie börjat se ett tydligt mönster, nämligen passionen för nudlar. I den här boken får du lära dig allt om olika sorters nudlar och vad de passar till.
Den är packad med recept där nudlarna är stjärnan vare sig det ska gå kvickt efter fotbollsträningen eller du ska imponera på vänner. Du stiftar bekantskap med rätter som Drunken Noodles med räkor, Myror som klättrar i träd, Bang Bang Chicken Noodles och TikTok-Nudlar, men också fräscha sallader, många vegetariska nudelrätter och en hel uppsjö med grytor och soppor med nudlar.
Jennie har en unik förmåga att med bara några få välvalda smaksättare sätta guldkant på sina recept och genast göra dem till läsarnas nya favoriter.
Jennie Walldén är en av Sveriges mest säljande kokboksförfattare. Hon slog igenom i Sveriges Mästerkock år 2013 och har därefter fått en mycket stor följarskara i sociala medier, som dagligen får ta del av hennes matlagning och receptutveckling. Nudlar är Jennies femte kokbok. Hon driver även den hyllade restaurangen Namu i Malmö och har nyligen lanserat ett eget vin som passar speciellt bra till asiatisk mat. Sedan åtta år tillbaka har Jennie Walldén lagat mat i Kökets middag på TV4.