Tom Sjöstedt är en prisbelönt kock som bland annat vunnit priset som årets kock år 2008. Han har jobbat på flera restauranger men är mest känd för sin egen restaurang Lilla Ego som Tom startade och driver tillsammans med Daniel Räms.
Restaurangen Lilla Ego som ligger i Stockhoklm är omåttligt populär för sin goda mat. En av anledningarna till att restaurangen har blivit så populär är att maten är väldigt kreativ och god utan att vara en fine dining restaurang.
Lilla Ego är också namnet på den kokbok som Tom Sjöstedt och Daniel Räms släppte år 2016 där läsarna kan ta del av de sjukt goda recepten som de serverar på Lilla Ego.
Sedan 2021 så har vi även sett mer av Tom Sjöstedt i TV-rutan då han är med i juryn i TV-Programmet Sveriges Mästerkock.
Tom Sjöstedts kokböcker påminner en hel del om stilen på hans restaurang Lilla Ego. Det är mycket goda tillbehör och oväntade kombinationer som inte är så lätta att komma på själv. Men med Toms hjälp i hans kokböcker så kan även hemmakocken lyckas laga väldigt spännande och god mat.
Hur gammal är Tom Sjöstedt? Tom är född den 5:e September 1975
Tom Sjöstedt's kokbok Äntligen helg
Äntligen helg
Boken släpptes 23 augusti 2019
Bokens beskrivning:För Tom Sjöstedt finns det alltid tillfälle att fira. Och det gör man bäst med riktigt god mat. På helgen har de flesta av oss mer tid att laga, äta och njuta av mat. Men det behöver ju inte betyda att det ska vara svårt eller krångligt. Bara godare.
I sin nya bok Äntligen helg radar han upp 15 fantastiska menyer som skulle förgylla vilken dag som helst, vardag som fest. Här hittar du bland annat baconlindade dadlar med getostdip, toast med mascarpone och rimmade pilgrimsmusslor, majskyckling med gulbetor och rotsellericrème samt chokladfondant med gräddfilsglass.
Tom Sjöstedt är också kocken som tycker att korv med bröd eller pizza kan vara en lika stor matupplevelse som ostron och löjrom. Att det enklaste kan vara det godaste. På meny nummer sju står bara (om än inte så bara) en grym pizza, och som nummer femton går han all in med fredagschili till folket. Hors d'oeuvres får vänta till en annan dag.
Tom är generös med tips och genvägar och bjuder även på sina bästa grundrecept, från majonnäs till surdegskrutonger och chokladsås, och han talar direkt från hjärtat. Här får vi bland annat reda på vilka ingredienser och moment man lika gärna kan hoppa över i recept (bind upp fisken med bindgarn, men bara om du orkar), varför han skyr lightprodukter och vilken rätt i boken som ger störst utdelning med minsta möjliga ansträngning.
Så följ med Tom Sjöstedt in i köket, känn att det äntligen är helg och låt honom sätta stämningen: strunta i disken och somna lycklig!