Erik Videgård är en riktig veteran inom den svenska matlagningsscenen. Han började sin karriär inom mat och matlagning redan i slutet av 1970-talet. Han blev känd för att ha varit en av de som introducerade det kinesiska Sichuanköket på allvar i Sverige.
I Erik Videgårds kokböcker så hämtar han ofta inspiration från det asiatiska köket. Det är inte bara det kinesiska köket som syns i hans kokböcker utan många recept är också hämtade från det japanska köket.
Som krögare har han drivit flertalet kända restauranger i Stockholm och Sverige. Några av de mest kända restaurangerna som Erik Videgård har drivit:
- East - Kika in kokboken om East
- Videgård
- Fjäderholmarnas krog
- Akvarium
- Diana
På nyhetsmorgon i TV4 så är Erik Videgård ett välkänt ansikte då han ofta är med och lagar mat i studion och bjuder på sina tips och recept.
Erik Videgård är också en mycket duktig på vin och annan dryck, han har vunnit Svenska mästerskapet för somellier och även tävlat i internationella sommeliertävlingar.
Hur gammal är Erik Videgård? Erik är född den 13:e Augusti 1960
Erik Videgård's kokbok Berättelser och recept
Berättelser och recept
Boken släpptes 13 september 2021
Bokens beskrivning:I den här boken delar Erik Videgård med sig av sina egna favoriter från världens alla hörn och bjuder även på berättelser från sin långa tid i gastronomins tjänst. Med start i Venedig får vi följa med på en kulinarisk resa genom Sydeuropa och Asien med avstickare till Hollywood och Sankt Petersburg. Lär dig hur man lagar allt från koreansk råbiff till mongoliska lammracks och Kung pao-kyckling, eller njut av en klassisk spaghetti carbonara och risotto milanese. Smaklig spis!