Paul Svensson gillar enkla recept med hållbara ingredienser. För honom är grunden för all mat grönsaksbaserad och det kan ses i hans kokböcker som innehåller mycket mer grönsaker än kött eller andra basvaror!
Han har gjort sig känd för att inspirera andra att anta grönare metoder genom inspirerande rätter som hyllar både växtliv OCH animaliska produkter - balans är nyckeln när man skapar måltider så att det inte uppstår någon obalans samtidigt som maten också är klimatsmart och minskar matsvinn.
Paul Svensson är en prisbelönt kock och har bland annat kommit femma i kock VM 2003. Han har drivit och jobbat som kock på flera kända restauranger som till exempel Bon Lloc och F12.
Tillsammans med Tareq Taylor driver han för närvarande krogen Paul Taylor lanthandel i Sundbyberg och han är även med och driver restaurangen på Fotografiska museet på Södermalm i Stockholm. Så om du vill testa hur maten som Paul presenterar i sina kokböcker smakar när han själv står i köket så är de här restaurangerna värda ett besök. Båda de här restaurangerna delar Pauls matfilosofi med mycket vegetarisk mat och råvaror som är i säsong.
Förutom att skriva kokböcker och att driva restauranger så syns Paul Svensson ofta i TV-rutan. Han syns ofta i nyhetsmorgon på TV4 där han lagar mat. Paul var en av jurymedlemmarna i programmet Sveriges yngsta mästerkock mellan 2017-2019.
Hur gammal är Paul Svensson? Paul är född den 16:e augusti 1974.
Paul Svensson's kokbok SåsAtlas : hållbar njutning
SåsAtlas : hållbar njutning
Boken släpptes 28 juli 2022
Bokens beskrivning:Mer sås? Det finns många skäl att tacka ja.
Med några nya ingredienser och ändrade proportioner tar kocken Paul Svensson och livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellénius i den här boken 49 av världens mest älskade såser till nya höjder. Det som gör gott att äta, är också ofta hållbart producerat vilket inte gör saken sämre.
Förslag på vad såserna passar bra ihop med listas intill varje recept. Och skulle du få en skvätt över åtföljs de även av smarta tips på nya goda rätter att laga. Hållbar njutning i flera led med andra ord.
Mai-Lis Hellénius brukar kallas livsstilsprofessor. Hon är verksam vid Karolinska Institutet i Stockholm och har i flera decennier arbetat som läkare, forskare och lärare inom sitt område. Mai-Lis Hellénius är en efterfrågad expert och föreläsare, också internationellt. Flera av hennes tidigare böcker har blivit prisbelönta och hon har fått många utmärkelser för såväl sin forskning som för sitt folkhälsoarbete.
Paul Svensson brinner för hållbarhetsfrågor och strävar efter att laga mat som genererar zero waste, något han även föreläser om.
Till vardags hittas han på Paul Taylor Lanthandel i Sundbyberg och på den cirkulära experimentrestaurangen Studio 2000 i Stockholm.
Han var under elva år kreativ ledare för Fotografiska, som har utsetts till världens bästa museirestaurang och tilldelats en grön stjärna i Guide Michelin. Paul Svensson är även en prisad kokboksförfattare och en av våra mest kända tv-kockar.